Γορτύνης Μακάριος: ''Αφήνουν εκτός Συντάγματος την Εκκλησία Κρήτης''

Ο Ιερώνυμος μας κράτησε εκτός διαβουλεύσεων, η Κρήτη έχει πάντα αγωνιστικό πνεύμα

Ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, μιλώντας σήμερα στο 98.4, αποκάλυψε ότι πέρα από τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα, υπάρχει ακόμα πιο ουσιαστικό θέμα για την Εκκλησία της Κρήτης που διοικείται από το δικό της Καταστατικό Χάρτη, αφού από τα προτεινόμενα υπό αναθεώρηση διατάγματα, η Εκκλησία του νησιού εμφανίζεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου με άδηλο μέλλον, όταν είναι γνωστό και διαχρονικό το ημιαυτόνομο χαρακτήρα του με την άμεση υπαγωγή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπως ανέφεραν ούτε η Πολιτεία ενημέρωσε για τις 3χρονες διαβουλεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ούτε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση ενημέρωσης της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ γνωρίζει ότι βρίσκεται σε διαφορετικό καθεστώς από την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας.
Ο Γορτύνης Μακάριος, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι η κόκκινη γραμμή και η βίαιη ανατροπή του εργατικού καθεστώτος των ιερέων και στην Κρήτη, προχώρησε σε αποκαλύψεις για το κτηματολόγιο ακόμα και για τις δημόσιες περιουσίες, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η τοπική Εκκλησία δεν εμπλέκεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά διαχρονικά αντιμετώπισε με αγωνιστικό πνεύμα όλες τις προσπάθειες των κυβερνήσεων και των κυβερνήσεων να παρεμβαίνουν με λάθος τρόπο σε θέματα που, όπως είπε και ο ίδιος με πνεύμα διαλόγου, ασφαλώς χρήζουν επανεξέτασης.
Αλλά όταν από την μέχρι σήμερα συνεννόηση, η Εκκλησία της Κρήτης είναι εκτός, αυτό είναι και απόδειξη ότι κάποιος μας θεωρούν πολίτες «Β! κατηγορία».
{youtube}kPXtnAT7kQM{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ