Γρεβενών Δαβίδ: ''Οι Μακεδόνες είμαστε τα πνευμόνια της Ελλάδος'' (ΦΩΤΟ)

Νέο Ψυχικού | Αθανάσιος Θανόπουλος

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Κτιτορικό Μνημόσυνο οι εορτασμοί για την Αγία Σοφία και τις τρεις Θυγατέρες Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Νέο Ψυχικό.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή.
”Ο Χριστός μέσα από απλά παραδείγματα μετέδιδε τον λόγο της Σωτηρίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
”Οσες φορές ο άνθρωπος εγκλωβίζεται στο εγώ και κάνει το θέλημά του τότε κάθε φορά η προσπάθεια θα είναι ατελής και τα αποτελέσματα μηδαμινά, αλλά όσες φορές βάλει στη ζωή του το θέλημα του Θεού μεγάλη θα είναι η ευλογία του Θεού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
”Αν και σήμερα οι άνθρωποι ασχολούνται με τα της πίστεως δυστυχώς όμως φράσεις όπως το ”να ‘ναι ευλογημενο” και ”γενηθήτω το θελημά Σου” το λέμε μόνο με τα χείλη μας. Ενώ με τα χείλη λέμε το ”γενηθήτω το θέλημα Σου”, αλλά δυστυχώς κρατάμε το εγώ μας και δεν αφήνουμε περιθώρια στο Θεό να δουλέψει μέσα στην ψυχή μας” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών.
Κλείνοντας ο κ. Δαβίδ ευχήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εορτασμών για την Αγία Σοφία να έχουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο θέλημα του Θεού για να εχουμε εντονη την ευλογια του Θεού στη ζωη μας.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Γρεβενών μετέφερε τα Ιερά Λείψανα από το μέσον του Ναού και τα τοποθέτησε στο Προσκυνητάρι.
Ακολούθως τελέστηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης των Ευεργετών, δωρητών και διατελεσάντων Εφημερίων του Ιερού Ναού.
Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα ευλόγησε τους ενορίτες της Αγίας Σοφίας και επίσης ευχαρίστησε τους συνεφημερίους του και τους επιτρόπους του Ναού για την άρτια και επιτυχημένη διεξαγωγή των εορτασμών για την Αγία Σοφία.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει σήμερα στον Ιερό Ναό, επίσης ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού για την ευγενική πρόσκληση και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί στην Αθήνα.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Να θυμάστε κι εμάς εκεί που είμαστε, γιατί εδώ μπορεί να είστε η καρδιά της Ελλάδος, αλλά κι εμείς οι Μακεδόνες είμαστε τα πνευμόνια. Μπορεί μεν η καρδιά να χτυπάει αλλά αν τα πνευμόνια δεν παίρνουν αέρα τότε το μηχάνημα βγάζει γραμμή διαρκείας”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]