Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για τη Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Τρίτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα Κυριακή, Β’ Νηστειών, 4 Μαρτίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Σημερινός ομιλητής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, με θέμα: “Ο Όσιος Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, συνεχιστής της φιλοκαλλικής παραδόσεως της ασκήσεως, της καθάρσεως και του ακτίστου φωτός”.
Ο π. Ελισσαίος με τη γλαφυρότητα του λόγου που διαθέτει αναφέρθηκε σε αυτή την αγιασμένη μορφή της Εκκλησίας μας, έναν Αγιορείτη Ηγούμενο, του περασμένου αιώνα, που πολλοί έχουν στη συνείδησή τους ως Άγιο.
Ο π. Ελισσαίος αναφέρθηκε στη βιωτή του Γέροντα, καθώς και στους πειρασμούς που αντιμετώπισε στη ζωή του, αλλά, κυρίως, στον τρόπο που τους κατανίκησε.
Ακόμα, τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και το ώφελος που προέκυψε από την επίγειο παρουσία του, αφενός στη Μονή της μετανοίας του, αφετέρου και στο Μετόχι της Μονής στην Αθήνα.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να γίνουν μιμητές του βίου του Γέροντος π. Ιερωνύμου, ευχαριστώντας παράλληλα και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο για την πρόσκλησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]