Δάκρυσε ο Παροναξίας Καλλίνικος για την Μακεδονία

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στο θέμα της Μακεδονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, κατά την διάρκεια της εορτής για τους Τρεις Ιεράρχες στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μειοδοσία έναντι της Μακεδονίας και για την αλλοίωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η οποία εξελίσεται σε μία αργία κενή περιεχομένου.
”Περίλυπος ήταν η καρδία μου το τελευταίο τριήμερο για όσα συμβαίνουν στον τόπο μου. Για τις υπογραφές και τις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την μειοδοσία έναντι της Μακεδονίας μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλίνικος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Παροναξίας πρόσθεσε: ”30 Ιανουαρίου θεωρείται μία αργία κατά την οποία τα παιδιά και οι δάσκαλοι απλώς δεν πηγαίνουν σχολείο. Έτσι ερμηνεύται πλέον η αργία των Τριών Ιεραρχών. Θα πορευόμαστε λοιπόν σαν ένα Έθνος χωρίς ιστορία, χωρίς παράδοση, χωρίς αξίες”.
”Ενοχλεί ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και έτσι κρατάμε το τσόφλι και το περιεχόμενο το πετάμε. Αυτό που μας συμφέρει το κρατάμε, την αργία, και την ουσία της ημέρας, γιατί είναι αργία, την παραθεωρούμε. Ούτε εκκλησιασμός, ούτε καμιά εκδήλωση. Ημέρα ραστώνης και αδιαφορίας” συμπλήρωσε ο κ. Καλλίνικος.
{youtube}RUnFxfnXvCc{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ