Δέκα χρόνια ζωής (ΦΩΤΟ)

 
Η 10η Σεπτεμβρίου ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου έχει μια ιδιαιτερότητα για την μητρόπολη μας, αφού είναι η ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.
Τα φετινά ονομαστήρια συμπίπτουν και με την συμπλήρωση 10 χρόνων από την ανασύσταση της παλαιφάτου Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, για αυτό και διοργανώνονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7:00 το απόγευμα τελέστηκε στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των εν τη Ρωσική γη διαλαψάντων Αγίων στο Επισκοπειό, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ Διονυσίου.
Ο εσπερινός έγινε με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και άλλων μητροπόλεων.
Στο τέλος του εσπερινού μίλησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου και αφού αναφέρθηκε στο βίο του τιμωμένου οσίου Ησαΐου, ακολούθως ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Ταμασού με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του «ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία ώστε να συνεχίζει να διακονεί τον ευσεβή λαό του θεού που η Εκκλησία του εμπιστεύθηκε».
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε στον ίδιο ιερό ναό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Μητροπολίτου μας Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, Λεμεσού κ. Αθανασίου, Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, Βόστρων κ. Τιμοθέου και Κορίνθου κ. Διονυσίου και των θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Αμαθούντος κ. Νικόλαου.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Παν. Αρχιμανδρίτης και διευθυντής του τμήματος ποιμαντικής διακονίας π. Διονύσιος Κοπτίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και ειδικά για το καύχημα του χριστιανού που είναι ο Τίμιος Σταυρός.
Μίλησε για την άρση του σταυρού στην οποία υποβάλλετε στην ζωή του ο κάθε χριστιανός και αναφέρθηκε στους κόπους και στις θυσίες του εορτάζοντος Μητροπολίτου στις οποίες αναλώνεται καθημερινώς με σκοπό την σωτηρία του θεοφιλούς ποιμνίου του.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ταμασού μίλησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους αρχιερείς και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά του πνευματικού του πατρός Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Για την πολυετή συμβολή και προσφορά του, τόσο του ιδίου όσο και Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου και για αυτό τον τίμησε με την υψίστη τιμή της ιεράς Μητροπόλεως μας, τον μεγαλόσταυρο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ηρρακλειδίου.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο Πανιερώτατος δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη εκζητώντας τις πατρικές αρχιερατικές του ευχές και ευλογίες.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]

Κυριακή Α΄ Λουκά: «Aδυσώπητος» Θεός;

Κυριακή Α΄ Λουκά: Ο «αδυσώπητος» Θεός. Α΄ Κυριακή του Λουκά σήμερα και το συναξάρι μνημονεύει την Αγία Ισαπόστολο Θέκλα, την Εύρεση της εικόνος της Παναγίας της … [...]

Όπερα, μια «άγνωστη γη» της Μουσικής

«Άσατε αυτώ και ψάλατε αυτώ, διηγήσασθε πάντα τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 104,2). Μελωδήσατε με την φωνή σας ύμνον σε Αυτόν και ψάλατε μουσικές αρμονίες προς τιμή Του και … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]

Αυτό για σήμερα!

Ἕνας χριστιανὸς βασανιζόταν συχνὰ ἀπὸ διάφορες μελλοντικὲς ὑποθέσεις. Ἀνησυχία του, τὸ τί θὰ γίνει αὔριο, τί θὰ γίνει μεθαύριο, τί μᾶς περιμένει τὴν ἑπομένη ἑβδομάδα. Ὅλη … [...]