Δείπνο ευχαριστίας από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Σε οικογενειακό αλλά και μεστό με συναισθηματική φόρτιση κλίμα, παρατέθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο δείπνο προς τιμήν όλων των εθελοντών και των μελών του ιεροψαλτικού χορού της Μονής Κύκκου, οι οποίοι έλαβαν μέρος, ο καθένας στη διακονία που του ανετέθη, στην πρόσφατη εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών αρχιερατείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ο Μακαριώτατος, αφού έλαβε τον λόγο και απευθυνόμενος προς όλους τους συνδαιτυμόνες ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την προσφορά σας συμβάλατε στην άρτια κατά πάντα διοργάνωση της εκδήλωσης. Η όλη προσπάθειά σας μπορεί να παρομοιωθεί με την μέλισσα και τις εργάτιδες μέλισσες, που με αφειδή κόπο και χρόνο εργάζονται άοκνα νυχθημερόν».
Επίσης, απευθυνόμενος προς τον χοράρχη της χορωδίας της Ιεράς Μονής Κύκκου κ. Άριστο Θουκυδίδη, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως που με την αρτιότητα εκτέλεσης των βυζαντινών ύμνων στην εκδήλωση, συνέβαλε ώστε οι παρευρισκόμενοι να ευχαριστηθούν ακροώμενοι ηδύμολπα εκκλησιαστικά άσματα.
Έπειτα, η χορωδία, έψαλλε προς τιμήν του Μακαριωτάτου αναστάσιμους ύμνους και πολυχρονισμό. Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών.
Παρόντες στο γεύμα μεταξύ άλλων ήταν ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, οι εφημέριοι του ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Πρωτοπ. Μαρίνος Παπαχριστοδούλου, ο Διευθυντής του Κεντρικού Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου κ. Ιωάννης Χαριλάου, όλοι οι εθελοντές, οι ηρωικοί μάγειροι και άλλοι υπάλληλοι, οι οποίοι, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, «προσέφεραν ἑαυτούς» στις πρόσφατες επετειακές εκδηλώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]