Δημητριάδος: ''Ο Άγιος Βησσαρίων κατασκεύασε γεφύρια για τις ανάγκες των ανθρώπων''

Πανηγυρικά και με μεγάλη την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, εόρτασε η Λάρισα τον Έφορο και Προστάτη της, Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον θαυματουργό και χαριτόβρυτο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στο όμορφο παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία λαού, στην καρδιά της Λάρισας, παρουσία αρκετών Ιερέων και εκατοντάδων πιστών, προς τους οποίους απηύθυνε λόγον πνευματικόν, αφιερωμένον στον δόκιμο εργάτη της αρετής και της σωτηρίας των ανθρώπων, Άγιο Βησσαρίωνα.
Ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του προς τον μεγάλο αυτό Άγιο της πίστεώς μας, που ηνάλωσε την ζωή του στην διακονία των συνανθρώπων του σε μία εποχή υποδούλωσης και πνευματικής ένδειας.
“Ο Άγιος Βησσαρίων δεν έχτιζε μόνο μοναστήρια και εκκλησίες στην επισκοπή του, αλλά κατασκεύασε ακόμη και γεφύρια για τις ανάγκες των ανθρώπων” τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς να γεφυρώνουν σήμερα τα χάσματα και να προσπαθούν όλοι μαζί να είναι ενωμένοι και δυνατοί, κάτω από την σκέπη του Αγίου Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]