Διάσημο Τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομαστήκε προς τιμήν της Παναγίας

Πηγή: Romfea.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά, που βρίσκεται στην πρωτευούσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπού Ντάμπι, με πρωτοφανής απόφαση των αρχών μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας!
Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση έλαβε η 43η ισχυρότερη γυναίκα στο κόσμο και Υπουργός Εξωτερικών για την Ανοχή Λούμπνα Αλ Κουσιμί.
Παλαιότερα το Τζαμί ήταν γνωστό ως “Το Τζαμί του Σεϊχη Μοχάμεντ Μπεν Ζαίντ”,  ιδρυτής του οποίου ήταν το πρώτος πρόεδρος της χώρας Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, όπου είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού.
Πλέον το Τζαμί που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40.000 προσκυνητές θα ονομάζεται: “Τζαμί της Μαρίας, της μητέρας του Θεού”.
Η μετονομασία του διάσημου Τζαμί που βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης, έχει ως στόχο την ενοποιήση των ανθρωπιστικών προσδοκιών οπαδών διαφορετικών θρησκειών.
Η Υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τη συνολική κοινωνική πολιτική της χώρας, που έχει στόχο την ειρηνική συνύπαρξη τω διαφορετικών Θρησκευτικών Δογμάτων.
Επίσης το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ έχει κατακτήσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου χαλιού στον κόσμο, έκτασης 5.627 μέτρων, αποτελούμενο από 2.268.000.000 κόμπου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Μουσουλμάνοι σέβονται και αγαπούν την Παναγία ως μητέρα του Χριστού, ο οποίος αναγνωρίζεται από το Ισλάμ όχι όμως ως Θεάνθρωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]