Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο της υπομονής

Με λαμπρές εορταστικές, λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων, στον πρώτο Ναό που θεμελιώθηκε στην Κρήτη για τον Άγιο της συγνώμης.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζας κ.κ. Ιερωνύμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, στους πειρασμούς και τις συκοφαντίες που δέχτηκε, τις οποίες τις ξεπέρασε με την αγάπη και την συγχώρεση προς τους λοιδορούντες του.
Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου  πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, στους δρόμους της Ενορίας.
Την παραμονή της εορτής μετά την λαμπρότατη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν η οποία θα παραμείνει ένεκεν της μεγάλης προσελεύσεως μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το Θείο Λόγο κύρηξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Δαμιανάκης, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αθηνών.
Να σημειωθεί πως το παρών στις λατρευτικές αυτές συνάξεις έδωσαν Άρχοντες του Τόπου μας, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών που όλο το διήμερο η προσέλευση τους ήταν ασταμάτητη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μιλάει για την αρετή της ελεημοσύνης, σύμφωνα με τους λόγους … [...]

Η ελεημοσύνη του ελεήμονα

Συμπληρώνονται σήμερα 1400 χρόνια από τη οσία κοίμηση τού εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του εκ Κύπρου καταγομένου και εν Κύπρω … [...]