Διαγωνισμός έκθεσης Δημοτικών Σχολείων από την Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Ο θεσμός του Διαγωνισμού Έκθεσης μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Καστοριάς έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Μητρόπολη Καστοριάς.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων συνεχώς αυξάνεται και οι μικροί μαθητές δραστηριοποιούνται και δημιουργούν, αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές, προκειμένου να αναδειχθούν τα τάλαντα που χαρίζει ο Θεός στον καθένα, αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο ερέθισμα.
Έτσι, στον φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν 206 μαθητές από το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Νομού. Το θέμα της Έκθεσης ήταν : «Σ’ ένα διάλειμμα σε κάποια γωνία του σχολείου σου, τρία παιδιά δείχνουν επιθετικές διαθέσεις σ’ ένα συμμαθητή σου και μάλιστα, ένας τους τον σπρώχνει και σηκώνει το χέρι του να τον χτυπήσει. Πριν καλά καλά περάσουν λίγα δευτερόλεπτα και οι τρεις τους χτυπούν τον συμμαθητή σου. Πώς αισθάνεσαι και πώς σκέφτεσαι ν’ αντιδράσεις;».
Η εκδήλωση παρουσίασης των παιδιών και των εκθέσεών τους αλλά και βράβευσης των διακριθέντων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.
Οι εκθέσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπή διδασκάλων, η οποία και ξεχώρισε τους τρεις διακριθέντες μαθητές που θα βραβεύθηκαν με χρηματικό ποσό, αλλά και τους επόμενους οκτώ μαθητές στους οποίους δόθηκε εύφημος μνεία και μία εικόνα. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές έλαβαν αναμνηστικά δώρα.
Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, απηύθυναν χαιρετισμό οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς και ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Συτιλίδης, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.
Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Οι διακριθέντες ήταν οι εξής :
ΒΡΑΒΕΙΑ:1) Φωτεινή Παπαγεωργίου (1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού)2) Μιχαήλ Μιχαήλ (9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)3) Χριστίνα Καλεπίδου (Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας)
ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ :1) Φωτεινή Μαρία Μακροζήση (1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)2) Κωνσταντίνος Χατζής (6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)3) Σοφία Βασιλειάδου (Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού)4) Παναγιώτης Μπουλάνης (Δημοτικό Σχολείο Κορησού)5) Αικατερίνη Δημηροπούλου (Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου)6) Γεωργία Νεφέλη Αντωνίου (Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου)7) Κων/νος Τσάκαλος (Δημοτικό Σχολείο Κολοκυνθούς)8) Δημήτριος Σπύρου (3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]