Διαδραστικό Εργαστήρι Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΚΕΣΟ (ΦΩΤΟ)

Παιανία | Δήμητρα Παναγοπούλου

Ένα διαφορετικό διαδραστικό εργαστήρι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διάρκειας δύο εκπαιδευτικών ωρών, υλοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Παιανίας από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.
Η πιλοτική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών του ΚΕΣΟ να στηρίξει τα άνεργα μέλη αδύναμων οικονομικά οικογενειών, καθώς και γυναίκες, που έχουν υποστεί βία, έχει ιδρύσει Τμήματα & Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ώστε να τις βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους.
Στις εργασίες του συγκεκριμένου πιλοτικού εργαστηρίου, στο οποίο εισηγήτρια ήταν η Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα Ειρήνη Ανδριώτη, οι μαθητές/τρες, αφενός ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας – “Ποια είναι τα επαγγέλματα του Μέλλοντος;” κι αφετέρου με βιωματικό τρόπο, παιχνίδια και ενσάρκωση ρόλων, οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν δεξιότητες, ταλέντα και αξίες, που θα αποτελέσουν θεμέλιο για τις μελλοντικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές.
Το ΚΕΣΟ με την χρήσιμη, πιλοτική και ανταποδοτική αυτή προσπάθεια, στόχο έχει να συνεργαστεί με το Υπουργείο και τις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις, ώστε το μήνυμα της συνεργασίας, της ενημέρωσης και ανταποδοτικότητας για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού να μεταλαμπαδευτεί και σε άλλα σχολεία της Αττικής & της Επικράτειας.
Στη σημερινή διδασκαλία η κα Ειρήνη Ανδριώτη βοηθό της είχε τον συνεργάτη του ΚΕΣΟ κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 6 εργασιακές ομάδες – επαγγέλματα και κατέγραψαν τα κοινά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, τα υπέρ και και τα κατά κάθε κατηγορίας.
Η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη συνεχάρη την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη καθώς και την εισηγήτρια κα Ειρήνη Ανδριώτη για την σημερινή δράση και μιας και το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά του σχολικού προγραμματισμού.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στην Υφ. Παιδείας και τους μαθητές, η οποία αφουγκράστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς των μαθητών όσον αφορά την σπουδαστική και κατ’ επέκταση την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Παιανίας κα Ιωάννα Λιάπη ευχαρίστησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας – ΚΕΣΟ και την διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη για την συνεργασία που έχουν τόσα χρόνια, την Υφ. Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη που παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, βρέθηκε σήμερα κοντά στους μαθητές του αλλά και στους καθηγητές του Γυμνασίου,
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, με προεξέχουσα την Διευθύντριά του κα Ιωάννα Λιάπη, έχουν επανειλημμένως κατά το παρελθόν συνδράμει στο έργο του ΚΕΣΟ, τόσο με επισκέψεις στο χώρο των εργαστηρίων του ΚΕΣΟ, όσο και με προσφορά ειδών ένδυσης-υπόδησης καθώς και με τη δωρεά εσόδων από χριστουγεννιάτικο Bazaar, που διοργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου.
{youtube}_5RGbQak1I0{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Δευτέρα Παρουσία

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]