Διασάλευση Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Μια ιδιαίτερη ευλογία είχαν οι πιστοί που παρευρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μαζί με τους Ιερείς του εν λόγω Ναού αλλά και άλλων Κληρικών της Μητροπόλεως τέλεσε μέσα στη Θεία Λειτουργία την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης.
Το παλαιό μάρμαρο της Αγίας Τραπέζης είχε ραγίσει και εγκυμονούσε κίνδυνο ατυχήματος κατά την ώρα της τελέσεως της Αναιμάκτου Θυσίας. Έτσι, αντικαταστάθηκε το μάρμαρο και τελέστηκε η καθορισμένη Ακολουθία.
Ο Σεβασμιώτατος καθ’ όλη τη διάρκεια εξηγούσε στους πιστούς τα γενόμενα εντός του Ιερού Βήματος, προκειμένου να αντιληφθούν την ιδιαίτερη σημασία και ευλογία που έχει η Ακολουθία αυτή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και τα κόλλυβα προς τιμήν της σημερινής τιμωμένης Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]