Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: ''Θα είμαι αλληλέγγυος και συνοδοιπόρος''

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού εγένετο στην Ορεστιάδα, στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο η εγκατάσταση των πρόσφατα, ύστερα από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου ε.ε., αναδειχθεισών αρχών της τοπικής αυτοδιοικήσεως.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Αυγούστου ε.ε. ο Δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης, στην Ορεστιάδα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων ανέλαβαν τα καθήκοντά τους σε μία σεμνή τελετή.
Παρομοίως την Δευτέρα 26 του μηνός Αυγούστου και την Τρίτη 27 του ιδίου μηνός ωρκίσθηκαν αντίστοιχα οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Σουφλίου προσήλθε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, δεδομένου ότι τμήμα του Δήμου Σουφλίου (περιοχή Τυχερού) εκκλησιαστικά υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του προς τους εκλεγέντες, αφού τους συνεχάρη, τους ευχήθηκε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πρόθυμος να συνεργασθή μαζί τους σε κάθε πρωτοβουλία, που στοχεύει στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου και έκλεισε τονίζοντας· «θα είμαι αλληλέγγυος και συνοδοιπόρος στο δύσκολο και υπεύθυνο έργο, που έχετε επωμισθή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]