Διδυμοτείχου: ''Ο Έβρος είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών''

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο ο λαός της Ορεστιάδας συγκεντρώθηκε την Κυριακή, 11 του μηνός Μαρτίου ε.ε., στην Κεντρική πλατεία της πόλης, για να εκφράσει την συμπαράστασή του στους δύο στρατιωτικούς, που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, εδώ και ένα δεκαήμερο, και στις οικογένειές τους.
Με τρόπο ειρηνικό και πολιτισμένο χιλιάδες ανθρώπων, όχι μόνο από τον Έβρο αλλά και από όλη τη Θράκη, ζήτησαν το αυτονόητο· την αποφυλάκιση των δύο αιχμαλώτων και διατράνωσαν την επιθυμία τους οι δύο γείτονες λαοι να ζήσουν ειρηνικά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος μαζί με τους Δημάρχους Ορεστιάδος, Καστοριάς και Διδυμοτείχου, παρέστη στην συγκέντρωση, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συγκέντρωσης, είπε· «Σήμερα μίλησαν οι ακρίτες, σήμερα μίλησαν οι Θρακιώτες, σήμερα μίλησαν οι πανέλληνες· ότι θέλουν ειρήνη αλλά και συγχρόνως ότι δεν δέχονται να τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά τους. Ο Έβρος είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Πάντα ένωνε τους λαούς και τους ανθρώπους, που όλα αυτά τα χρόνια έκτισαν υπομονετικά την ειρήνη και την αξιοπρέπειά τους. Προσευχόμεθα για τον Άγγελο και το Δημήτρη και τις οικογένειές τους, που σηκώνουν το δικό τους Σταυρό αυτές τις μέρες και τους διαβεβαιώνουμε ότι είμεθα Κυρηναίοι στον αγώνα τους. Ευχόμεθα σύντομα να γυρίσουν κοντά μας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλε όλος ο κόσμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγώνας έχει συνέχεια

Ο Βασίλης, φεύγοντας με το καράβι, σκέφτεται: Ο Αποστόλης ήταν, λέει, μυημένος. Κι αυτός ήταν μυημένος. Μα ο Αποστόλης είχε μπροστά του όλο το μέλλον για δράση και νίκη. … [...]

Ο Ιωάννης Αναγνώστης και το έργο του

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ (ΑΞΙΑ-ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ) Πληροφορίες για τη ζωή του Ι. Αναγνώστη δεν υπάρχουν πολλές. Τις περισσότερες τις έχουμε από το ίδιο του το έργο … [...]