Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ι.Μ. Καστορίας

Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Ασπρόγεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.
Να σημειώσουμε ότι ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών φέρει την καταγωγή του από το χωριό Ασπρόγεια, στον Ναό του οποίου βαπτίσθηκε και πέρασε πολλές στιγμές της παιδικής του ηλικίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στο χωριό του, στην ιδιαίτερη πατρίδα και στην Μητρόπολη που μεγάλωσε, έζησε και εκάρη Μοναχός.
Του ευχήθηκε δε να του χαρίζει ο Μεταμορφωθείς Κύριός μας υγεία και δύναμη να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστου, από όποια σκοπιά κι αν τον τάξει να διακονήσει και του δώρισε ένα αρχιερατικό μπαστούνι, σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στο χωριό του.
Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια των μαθητών Του και τόνισε πως το κατεξοχήν πρόσωπο και το τέλειο παράδειγμα μεταμορφώσεως είναι αυτό της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Αυτή που αγάπησε τον Θεό όσο τίποτε άλλο και έγινε η μετά Θεόν Θεός. Έτσι θα πρέπει να μεταμορφώσουμε κι εμείς τη ζωή μας, βάζοντας ως καθοδηγητή και μπροστάρη τον Ιησού Χριστό.
Οτιδήποτε άλλο που απέχει από τη ζωή της Εκκλησίας και υπηρετεί τον ατομισμό, το συμφέρον, τη βία και τον εθνικισμό, δεν είναι μεταμόρφωση, αλλά παραμόρφωση.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας για την αγάπη του, το ανύστακτο ενδιαφέρον του και τη βοήθειά του σε πολλές στιγμές της πορείας του, και μετέφερε σε όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τέλος, χάρισε στον Ναό των Ασπρογείων δισκοπότηρα και καλύμματα για να τελείται η Θεία Μυσταγωγία, ενώ στον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ δώρισε ένα επιγονάτιο, που εικονίζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Αμέσως μετά, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως, στους δρόμους του χωριού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μορφωμένος ή σοφός;

Όποιος γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός. … [...]

10973 – Η Κοίμησις της Θεοτόκου

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν» (κοντάκιον της εορτής της Κοιμήσεως)Το μεγαλείο της αγάπης … [...]

Κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Κερκύρας

Μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, το πρωί … [...]

Μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από … [...]

''Οίκος καταπαύσεως Θεού''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Και πάλι το πλήρωμα της Εκκλησίας, «αι γενεαί πάσαι» καθώς ψάλλουν οι … [...]