Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου Δισαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερώ Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στα Ιωάννινα.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.
Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Πολιούχου της πόλεως των Ιωαννίνων Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρως Γεωργίου και το μαρτυρικό του τέλος που παρότι είχε οικογένεια και παιδάκι έβαλε πάνω από όλα την αγάπη του Χριστού και ενώ του έλεγαν στην φυλακή ότι υπάρχει τρόπος να δραπετεύσει, για να γλιτώσει εκείνος έμεινε στη φυλακή και υπέμεινε τον θάνατο δια απαγχωνισμού. (Ηχητικό)
Τέλος από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο που λάμπρυνε με την παρουσία του την φετινή πανήγυρη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ