Δοξολογία για την 106η επέτειο απελευθέρωσης των Γιαννιτσών (ΦΩΤΟ)

Στην εκκλησία όπου για πρώτη φορά αναπέμφθηκε δοξολογία στον Τριαδικό Θεό για την απελευθέρωση της πόλεως των Γιαννιτσών από τον διαρκείας πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό, ύστερα από την πολύνεκρη ομώνυμη μάχη στις 20 Οκτωβρίου του 1912, τον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1858), τελέσθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου Κεφαλληνίας, Όρθρος, πανηγυρικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δημήτριος Καρατσαλίωτης, διδάσκαλος του 4ου Δημοτικού Γιαννιτσών. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.
Στις ιερές ακολουθίες και τις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης και Ιωάννης Σηφάκης, ο Υποδιοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Τριάντης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών αρχών και των φορέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση συμμετείχαν και φέτος τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]