Δράσεις βιβλιοπωλείου Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου «Εσπερία» άρχισε τον χειμερινό κύκλο ομιλιών – εκδηλώσεων, απευθυνόμενο σε Γονείς και Εκπαιδευτικούς, με πρώτο προσκεκλημένο ομιλητή τον Αιδ. Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Κληρικό της Ι.Μ.Θηβών και Λειβαδίας.
Ο ομιλητής, αναλύοντας με τρόπο μοναδικό και αριστοτεχνικό την ουσία και τις αλήθειες που κρύβονται μέσα στα παραμύθια, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κάποτε η γιαγιά έλεγε παραμύθια, δηλ. αλήθειες στα παιδιά μας, στις μέρες μας η γιαγιά δεν μιλά και άλλοι παραμυθιάζουν τα παιδιά μας. Σήμερα, συνέχισε, το σκοτάδι θέλει να πάρει την θέση του φωτός. Δες την αλήθεια σου. Αυτό θα σε ταπεινώσει και θα σε πάει στην μετάνοια. Η μετάνοια θα σε πάρει από το κτήνος και θα σε οδηγήσει να συναντήσεις τον Θεό, θα σε οδηγήσει στην αγιότητα», κατέληξε, σημειώνοντας «… είμαστε λαός με βαθιές ρίζες, όσο και αν κάποιοι τις τραβούν δεν καταφέρνουν να τις ξεριζώσουν γιατί είναι βαθιές οι ρίζες».
Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο και η όμορφη και ζεστή αυτή εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή δια την αποδοχή της πρόσκλησης και σημείωσε: «Σε εποχές που κάποιοι αβυσσαλέα αγωνίζονται να παραμυθιάσουν τον σύγχρονο άνθρωπο, κυρίως την νεολαία μας, η Εκκλησία του Χριστού έρχεται να παραμυθήσει, να παρηγορήσει, να στηρίξει, να οδηγήσει τον άνθρωπο στο φως, την αλήθεια και την ζωή. Χρέος και ευθύνη μας είναι να δούμε την αλήθεια μας, όπως ανέφερε και ο εκλεκτός ομιλητής, για να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε απ΄ ότι και όσα μας κρατούν δέσμιους και εγκλωβισμένους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η κ. Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των επόμενων ομιλητών-εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Εσπερία» της Μητροπόλεως, ως εξής: 3 Δεκεμβρίου ομιλητής ο Αιδ. Πρωτ. π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λύβιος), με θέμα: «Σκέψεις και λογισμοί, οι βασανιστές της ζωής μας», Ιανουάριος ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος, με θέμα: «Άσε την μιζέρια και πάλεψε», Ιανουάριος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, με θέμα: «Η ασκητική της αγάπης, Γερόντισσα Γαβριηλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]