Δυσαρέσκεια στο Πατριαρχείο Γεωργίας για απόφαση του Εισαγγελέα στην υπόθεση Μαμαλάντζε

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την έντονη ενόχληση για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Γεωργίας να μην δημοσιοποιηθούν στοιχεία από την υπόθεση του π. Γεωργίου Μαμαλάτζε, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Γεωργίας.
Να αναφερθεί ότι π. Γεώργιος Μαμαλάτζε καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης τον Σεπτέμβριο του 2017 από το Δικαστήριο της Τιφλίδας, για απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ με κυάνιο και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Γεωργίας, ζητούσε από τις αρμόδιες αρχές να δημοσιοποιηθούν στοιχεία από την έρευνα ώστε να αποφευχθούν διάφορες παρερμηνείες, σχετικά με την υπόθεση που αφορά τον Πατριάρχη Ηλία.
Επίσης το Πατριαρχείο αναφέρει ότι “οι ενέργειες των δικηγόρων στην πραγματικότητα δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του καταδικασθέντος, αλλά μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν την Εκκλησία”.
“Στην πραγματικότητα, ο καθένας γνωρίζει ότι το Πατριαρχείο θα αποσυρθεί από την υπόθεση, μόνο αν ο καταδικασθείς ζητήσει συγχώρησει και αναγνωρίσει το μερίδιο ευθύνης του” – αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.
Σε άλλο σημείο το Πατριαρχείο προτρέπει τον καταδικασθέντα να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που έχουν κατασχεθεί, ώστε ο κόσμος να κατανοήσει ποιες είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον εν λόγω κληρικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε από τις αρχές Φεβρουαρίου έστησε σκηνή μπροστά στο Πατριαρχείο Γεωργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστροφή του π. Γεωργίου στην φυλακή παρά την επιδείνωση της υγείας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]