Δωρεά καρδιογράφου στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού, όπου και δώρησε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, καρδιογράφο, καθότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.
Ο Σεβασμιώτατος στη συζήτηση που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φοίβο Κακαβίτσα, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός και να διακονείται ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, στο πρόσωπο του οποίου αντικατοπτρίζεται ο ίδιος ο Χριστός.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος συζήτησε με τον Διοικητή το θέμα της ανέγερσης Ιερού Ναού στο νοσοκομείο, ένα ζήτημα που χρονίζει.
Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την ανάγκη να υπάρχει αυτός ο χώρος, όπου θα προσεύχονται και θα μετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, παίρνοντας έτσι δύναμη.
Για τον λόγο αυτό στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Σοφρώνιος Μαυρωνάς, ο οποίος έχει προσφέρει ένα υψηλό χρηματικό ποσό για την ανέγερση αυτού του ναού.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Κακαβίτσα, που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι με την αγαστή συνεργασία όλων, διακονείται ο άνθρωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]