Δωρεά $100.000 για τη Θεολογική Ακαδηµία Τορόντο

H αείµνηστη Κλεονίκη Γεωργουλή, άφησε στη διαθήκη της $100.000 δολάρια για τη Θεολογική µας Ακαδηµία.
Ήδη η επιταγή έφθασε στη Θεολογική µας Ακαδηµία. Ευχαριστούµε θερµά.
Η Κλεονίκη Γεωργουλή γεννήθηκε στην Τρίγλια της Μ. Ασίας το έτος 1921. Μετανάστευσε στον Καναδά µε τους γονείς της και τα δύο της αδέλφια.
Παντρεύτηκε τον Σαράντο Γεωργουλή, µετανάστη στον Καναδά από το Καστρί Κυνουρίας.
Απέκτησαν τρεις θυγατέρες οι οποίες µε τις οικογένειές τους ζουν στο Edmonton και στο Calgary, Alberta.
Η Κλεονίκη Γεωργουλή υπήρξε υπόδειγµα ελληνίδας και ορθόδοξης χριστιανής.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος την γνωρίζει από το έτος 1962 που ήταν ιερεύς στον Edmonton, Alberta.
Υπηρετούσε τότε και την ιεραποστολική Κοινότητα του Saskatoon, Saskatchewan.
Η Κλεονίκη πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εκκλησίας του Saskatoon και πάντοπτε συνεργάσθηκε απόλυτα µε την Ορθόδοξη Εκκλησία µας στον Καναδά.
Υπεστήριξε την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και τον ελληνισµό εξίσου δυναµικά. Υπήρξε στέλεχος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της οικογένειας ΑΧΕΠΑ και ανήλθε στα ανώτατα αξιώµατά της.
Οι γονείς της, ιδιαίτερα η µητέρα της Αναστασία, ήσαν άγιοι άνθρωποι και ο σύζυγός της Σαράντος, ακραιφνής Έλληνας και ορθόδοξος.
Οι θυγατέρες της, Αναστασία, Χριστίνα και Βασιλεία µε τις οικογένειές τους ακολουθούν τα ‘χνάρια τους. Ευχαριστούµε θερµά.
Για τη μεγάλη δωρεά παρακαλούµε τον Τρισάγιο Θεό να αναπαύει την ψυχή της και τις ψυχές όλων των συγγενών της µεταξύ των αγίων και ευχόµαστε οι θυγατέρες της και οι οικογένειές τους να συνεχίζουν την παράδοσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου α) Τι σημαίνει ευαγγελισμός β) Η θέωση της Παναγίας γ) Θεοτόκος και προπατορικό αμάρτημα δ) Υπακοή και ελευθερία … [...]

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ … [...]

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και … [...]