Εγκαίνια ανακαινισμένων αιθουσών εκδηλώσεων και κατηχήσεως από τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς

Για τη Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης.
Η ημέρα αυτή, στο εξής, θα αποτελεί ορόσημο για την Ενορία της Αγίας Παρασκευής, λόγω του εγκαινιασμού των ανακαινισμένων αιθουσών δεξιώσεων και κατηχήσεως.
Πρόκειται για αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες και συνάμα φιλικές και ζεστές, μέσω των οποίων στοχεύεται η αρτιότερη λειτουργία των δράσεων του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος στις αίθουσες κατηχήσεως έδωσε το όνομα “Το κρυφό σχολειό” υπενθυμίζοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και στον πιστό λαό, την προσφορά του κρυφού σχολειού στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι στη νέα σκλαβιά, η οποία έχει εξαπλωθεί στην πατρίδα και πάλι, οι πνευματικές εστίες των Ενοριών θα ξαναπροσφέρουν στη νεότητα ιδανικά και αξίες, εν πολλοίς ξεχασμένες.
Όλη η προσπάθεια τελεσφόρησε χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεωργίου Βαγγελινού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και στην προσφορά του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ενορίας, που αγκάλιασε την ιδέα και πρόσφερε από το υστέρημά του για την υλοποίησή της.
Ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος συνεχάρη όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του νέου αυτού έργου.
Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο πνευματικό κέντρο που εγκαινιάζει ο Σεβασμιώτατος, αφού προ ολίγων ημερών εγκαινίασε όμοιες ανακαινισμένες αίθουσες στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ