Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου του εν Κρήνη

Ο άγιος νεομάρτυς Γεώργιος ο εν Κρήνη, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 25 Ιουνίου, όταν ήταν παιδί τον έκλεψε από την οικογένεια του ένας αγάς ο οποίος τον ανέθρεψε ως μουσουλμάνο. Εκεί ο Γεώργιος γνώρισε και την Μαρία η οποία ήταν χριστιανή.
Όταν μεγάλωσε μετά από παρέμβαση της μητέρας του η Μαρία του είπε όλη την αλήθεια και έφυγαν από τον αγά με την πρόφαση ότι θα προσκυνήσουν στη Μέκκα.
Εκείνη όμως προσκύνησαν στους Αγίους Τόπους και δεν γύρισαν ποτέ στον αγά.
Ο αγάς όμως βρήκε τον Γεώργιο και μετά από βασανιστήρια παρέδωσε το πνεύμα του στον Χριστό με τον δι’ αγχόνης θάνατο το έτος 1823 στην Κρήνη(Τσεσμές).
Οι μικρασιάτες πρόσφυγες της Καλαμαριάς ανάμεσα στα ιερά τους έφεραν και τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του εν Κρήνη και με τους τίμιους κόπους τους ανέγειραν ιερό παρεκκλήσιο στην παραλία της Νέας Κρήνης στο σημείο όπου έφτασαν οι βάρκες εκείνες τις δύσκολες μέρες της προσφυγιάς.
Τα εγκαίνια αυτού του Ιερού Παρεκκλησίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος το Σάββατο 6 Ιουλίου.
Στις 8μμ της παραμονής ξεκίνησε η ακολουθία του εσπερινού και εν συνεχεία του όρθρου και η ακολουθία των εγκαινίων και η Θεία Λειτουργία η οποία ολοκληρώθηκε στις 1:30 το πρωί.
Πλήθος λαού παρακολούθησε την ακολουθία των εγκαινίων και μετά παρακάθισε σε τράπεζα που παρέθεσε η ενορία του Ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης στην οποία εντάσσεται το ιερό παρεκκλήσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]