Εγκαίνια και Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία και παρότρυνση του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ έλαβε πέρας και το 26° Σεμινάριο των ιερέων της Ι.Μ. Κατάγκας τη συμμετοχή όλων, πλήν ελαχίστον και ελπίζουμε πως κάτι προσετέθη εις την ιερατική μάθησι και ζωή όλων των ιερέων.
Την 28η Ιουλίου εσπέρας μετέβη εις τον Ιερό Ναό της Θεοτόκου πλησίον του Κολουέζι στο Σεύ Καζέμπε και έκανε την κατάθεσιν των λειψάνων για τόν ενγκαινισμόν του Ναού την επομένην ημέραν.
Το Σάββατο το πρωί μεθ’ όλου σχεδόν του ιερατείου ετέλεσε την ακολουθίαν των Αγίων Εγκαινίων και την θεία Λειτουργία, παρόντων των χριστιανών και ιδικός νέων και νεανίδων, ακολύθησε κοινή τράπεζα γιά όλους.
Το απόγευμα μετά τον εσπερινόν ετέλεσε τον γάμον του Αλεξάδρου και της Νικολέτας παρόντων και των ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.
Την Κυριακή το πρωί μετά την πανηγυρική ακολουθία του όρθρου, έγινε μεγάλο συλλείτουργου και εχειροτόνησε τον υποδιάκονο Ιωσήφ εις Διάκονο και του έδωκε το όνομα του Αγίου Ραφαήλ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε πανηγυρική τράπεζα δια τους αποχωρούντες ιερείς και εις χαράν του νέου Διακόνου κ. Ραφαήλ, ακολούθησαν ομιλίες ευχαριστήριες εκατέρωθεν και όλοι ευχηθήκαμε και πάλι συν Θεώ να ευρεθούμε όλα μαζί και ο καθένας να φέρη τον απολογισμόν έργου του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9540 – Φωτογραφίες από τη χθεσινή λαμπρή Πανήγυρη στο Χιλιανδαρινό κελλί Πατερίτσα που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με αγιορειτική κατάνυξη εορτάστηκε χθες, 19/6 Αυγούστου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί στο Άγιον Όρος.Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι … [...]