Εγκαίνια Ναού από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Παρεκκλησίου της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Διαβολιτσίου, τιμώμενο επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος.
Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και παρακολούθησε την Τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία συμμετείχε στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας.
Στη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των Εγκαινίων στη ζωή της Εκκλησίας μας και στο συμβολισμό της κατάθεσης των ιερών λειψάνων των Αγίων εντός του φυτού της Αγίας Τραπέζης.
Πρό του τέλους της Θείας Λειτουργίας τιμώντας το έργο και την ποιμαντική διακονία του Αιδεσιμ. Οικονόμου Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου, εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Διαβολιτσίου, προέβη στην χειροθεσία του σε Πρωτοπρεσβύτερο, ωσαύτως και τον εφημέριο της γειτονικής ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δεσύλλα, π. Χρήστο Δουβαρά, αναγνωρίζοντας την διακονία και αφοσίωσή του προς την ενορία του, προέβη στην προχείρισή του σε Οικονόμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]