Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Τον περικαλλή, πετρόχιστο, Ιερό Ναό αφιερωμένο εις μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευτυχούς στις Λουσακιές Κισάμου εγκαινίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Ο Ναός είναι ευλαβικό αφιέρωμα της οικογένειας Ιωάννη Κουρτάκη και του υιού αυτών Ιωάννου, δημοσιογράφου και εκδότη του ομίλου των Παραπολιτικών, εις μνήμη του αγαπημένου τους υιού και αδελφού αντίστοιχα, Αντωνίου Κουρτάκη.
Των ιερών εγκαινίων συμμετείχαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου, ο εκ της οικογενείας προσκεκλημένος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, συμπρο-σευχήθηκαν δε ο ανεξάρτητος βουλευτής  και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης καθώς και πλήθος πιστών εκ της ευρύτερης περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Ιωάννη Κουρτάκη δια την «ευεργετική αυτή μεγάλη προσφορά εις τον τόπο και τους ανθρώπους του», σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας καθώς ο εγκαινισμός ενός Ναού σηματοδοτεί την απαρχή και την πνευματική στήριξη των ταπεινών τη καρδία ψυχών, αφού εις τον Ναό αναζητούν και ευρίσκουν την Χάρη και το έλεος της αγάπης του Θεού, όπως βιώνεται εις τα ιερά μυστήρια που τελούνται εν αυτώ. Σε μια εποχή δε που απαξιώνει και ισοπεδώνει σύμβολα, ιερά και όσια του Γένους τα εγκαίνια μιάς Εκκλησίας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αξία και σπουδαιότητα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.
Εκ μέρους της οικογενείας χαιρέτισε ο δημοσιογράφος και εκδότης κ.Ιωάννης Κουρτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον επιχώριο Επίσκοπο κ. Αμφιλόχιο ως και όλους τους παρισταμένους και αναφέρθηκε στο «τάμα» της οικογένειας να ανεγείρει Ναό εις μνήμη του αγαπημένους τους Αντωνίου.
«Ο Ιερός αυτός Ναός είναι για μας η εκπλήρωση ενός ιερού τάματος, αλλά και η απάντηση ότι στην ενδοχώρα που συνεχώς ερημώνεται υπάρχει ζωή και ελπίδα και μπορεί να αναστηθεί, όταν την πίστη μας αυτή την κάνουμε πράξη», κατέληξε.
Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία, εκ μέρους της οικογένειας, σε όλους τους παρευρισκομένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9635 – Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση

Ζαχαρίας μοναχός Ξηροποταμηνός, Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση: Δύο … [...]

9634 – Αγαθές αναμνήσεις από τους Μικραγιαννανίτες πατέρες, Γέροντα Γεράσιμο τον Υμνογράφο και Γέροντα Σπυρίδωνα

Ο Γέροντας του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου Μυλοποτάμου Μοναχός Επιφάνιος καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τις αναμνήσεις του από τους μακαριστούς Μικραγιαννανίτες … [...]

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά…

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά, ο Κύριος θα έδειχνε σε εμάς τον Παράδεισο, θα εβλέπαμεν Αυτόν εν τη δόξῃ των Χερουβείμ και των Σεραφείμ και πασών των Επουρανίων … [...]