Εγκαίνια Ναού και εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ιερά Μονή Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίου Στεφάνου στη Φαιά Πέτρα. 
Η Γερόντισσα Επίχαρις της Ιεράς Μονής,είχε ανοικοδομήσει τον Ιερό Ναό περιμένοντας την Αγιοκατάταξη του Γέροντας Πορφυρίου. 
Μετά την τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ναό.
Στον Ι.Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος χάριν των Μελών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Κορασίων Βύρωνος (Ο.Χ.Ε.Κ.)όπου υπάρχει τμήμα εις το Σιδηρόκαστρον, ετέλεσε τον Εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδος της Αδελφότητος.
Εν συνεχεία τέλεσε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Θερμοπηγής.
Η Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας είναι ένα μικρό Μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως με μία Μοναχή όμως είναι χιλιάδες οι προσκυνητές που προσέρχονται κάθε χρόνο κατά την ημέρα της Μνήμης της Αγίας. 
Το πρωί ετέλεσε στην ως άνω Ιερά Μονή την Θεία Λειτουργία. Να σημειωθεί ότι οι πιστοί ήταν τόσοι πολλοί που οι πιστοί έφταναν ως τα σκαλοπάτια του Αγίου Βήματος. Το Ιερό Αναλόγιο ελάμπρυναν οι Μοναχές του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.
Την ίδια ημέρα 4 Δεκεμβρίου της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία της Κοιμήσεως όπου ετέλεσε το Ιερόν Μυστήριον του Ευχελαίου λόγω της Πανηγύρεως του Παρεκκλησίου του Ναού καο εν συνεχεία παρηκολούθησε Εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια της Εκκλησίας μας όπου τραγούδησαν τα μέλη της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πολλά παιδιά από τη Νεανική Κατηχητική Ομάδα της ενορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]