Εγκαινιάστηκε ο μοναδικός Ναός στον κόσμο, προς τιμήν του Αγίου Πατριάρχη Μόσχας Ιωβ

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

 
Τον μοναδικό Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου Πατριάρχη Μόσχας Ιωβ, εγκαινίασε την Κυριακή, 19 Μαρτίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας, Υπουργών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Επιχειρηματιών και πλήθος πιστών.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος, προσευχήθηκε όπως σε κάθε λειτουργία για την ειρήνη στη γη της Ουκρανίας.
Η Εκκλησία του Αγίου Ιωβ, είναι χτισμένη στην περιοχή Κούντσεβο στα δυτικά της Μόσχας, στο πλαίσιο του προγράμματος ανοικοδόμισης Ιερών Ναών στην Μόσχα σε οικόπεδο της Μονής Σταρίτσας Κοιμήσεως Θεοτόκου Τβέρ.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωβ, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν έλαβε τυχαία το όνομα Ιωβ, αφού έκανε υπομονή σε φοβερές δυσκολίες και πειρασμούς της εποχής.
“Ο Άγιος Ιωβ ο πρώτος Πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας, ήταν εξαιρετική προσωπικότητα. Διακρινόταν για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης, αλλά και για πολλά πνευματικά του χαρίσματα” τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε: “Χαίρομαι που εγκαινιάστηκε στη Μόσχα μια Εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Ιωβ – του πρώτου Πατριάρχη Μόσχας, πασών των Ρωσιών, και όπως φαίνεται σε έγγραφο που υπογράφεται από όλους τους Πατριάρχες της Ανατολής, και πάσης Σκανδιναβικών χωρών. Αν και εμείς από διάκριση δεν χρησιμοποιούμε την πληρότητα του τίτλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τίτλος έχει χάσει την δύναμη και την σημασία του.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αναληψη του Κυριου

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (Church of the Nativity of the Virgin Mary, USA) Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  π.Ἀλεξάνδρου Σμέμαν Ἕνα ρίγος χαρᾶς … [...]

Ο ιερέας που έσωσε το «Αβέρωφ»

ΩΡΑΙΟΙ ΕΝΘΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΟ ιερέας που έσωσε το «Αβέρωφ»(Μεγάλη Πέμπτη Απρίλιος 1941)O αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπανικολόπουλος με το πλήρωμα του ΑΒΕΡΩΦΑπρίλιος του 1941.Οι … [...]

''Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ Για να αναφερθεί κανείς στα σωτήρια γεγονότα της θείας οικονομίας, τα οποία εργάσθηκε ο Θεός προκειμένου να σώσει … [...]