«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

Στο αξιέπαινο έργο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, αλλά και στο ήθος που καλούνται να έχουν οι ιατροί, στη σχέση τους με τον πάσχοντα συνάνθρωπό αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 31ου Πανελληνίου συνεδρίου χειρουργικής.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση των ειδικευομένων και τις προοπτικές των νέων Χειρουργών και πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριηλ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ακαδημαϊκοί, γιατροί και φοιτητές ιατρικής, ενώ στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, αλλά και διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους διοργανωτές του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορία της ιατρικής και στην περίοπτη θέση που κατέλαβε στη συνείδηση των κοινωνιών παγκοσμίως τονίζοντας ότι «είναι ευτύχημα ότι μέσα σ’ αυτή την επιστημονική κοσμογονία οι Έλληνες χειρουργοί κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διεθνές περιβάλλον, αλλὰ και το επίπεδο της χειρουργικής στην πατρίδα μας βρίσκεται σε πολύ υψηλὸ σημείο».
Έκανε λόγο, επίσης, για τις προσπάθειες της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας για την πρόοδο της επιστήμης και για την εκπαίδευση των χειρουργών, οι οποίες, όπως είπε «κορυφώνονται με τα πανελλήνια Συνέδρια και είναι ασφαλώς αξιέπαινες. Το αίτημα που πάντα παραμένει και συνέχει τη σκέψη μας αφορά στο ήθος του ιατρού, στη σχέση του με τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στην αίσθηση ευθύνης που πρέπει να τον διέπει, ένα ανθρωπισμό γονιμοποιούμενο από τη χάρη του Θεού, την πηγή της όντως αγάπης, του αληθούς ανθρωπισμού».
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί ‪στις 24 Νοεμβρίου‬, ενώ η θεματολογία περιλαμβάνει, Χειρουργική Ογκολογία κατά συστήματα, Χειρουργική καλοήθων νόσων, Χειρουργικές Λοιμώξεις, Μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων, Αντιπαραθέσεις στη λήψη αποφάσεων, ο ρόλος του εξειδικευμένου νοσηλευτή κλπ.
«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», δήλωσε ξανά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την καταρχήν συμφωνία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.
Να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε και χθες την ίδια δήλωση από τη Λιβαδειά, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]