ΕΙΔΗΣΗ: Στις 6 Φεβρουαρίου η συνάντηση Τσίπρα- Οικουμενικού Πατριάρχη

Στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Φανάρι, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία . Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα και θα ακολουθήσουν συνέντευξη Τύπου και δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν. Την επομένη, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις της με την Εκκλησία, κυρίως μετά την νέα ένταση που προκλήθηκε αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.
 
 
Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]