Εκατοντάδες πιστοί τιμούν τον Πολιούχο της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ο Πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.
Επίσης στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες, Μαντινείας Αλέξανδρος, Καισαριανής Δανιήλ, Σύρου Δωρόθεος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Αιτωλίας Κοσμάς, Χίου Μάρκος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Πατρών Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Θεσπιών Συμεών και Κερνίτσης Χρύσανθος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Ζούμε σε μία εποχή που έχει χαρακτηριστικά την ανασφάλεια, το ψυχικό κενό που ταλανίζει και βασανίζει τον σύγχρονο άνθρωπο. Απόψε ο Απόστολος Ανδρέας έρχεται και μας εμπνέει και μας καθοδηγεί”.
Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό παρέστησαν χιλιάδες πιστοί, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ναό του Πολιούχου τους, για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τόσο τον Σταυρό τoυ μαρτυρίου του Αγίου όσο και την Τιμία Κάρα του.
Να σημειωθεί ότι οι εορτασμοί για τον Πολιούχο της Πάτρας, θα κορυφωθούν αύριο με αρχιερατικό συλλείτουργο και στην συνέχεια την λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Αγίου Ανδρέα.
Τέλος, μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία στους εορτασμούς για τον Πολιούχο της πόλης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ