Εκατονταετηρίδα Σωµατείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο ∆αµασκηνός»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στο ναό της Ροτόντας και ώρα 19:00 την επετειακή εκδήλωση «Εκατονταετηρίδα Σωµατείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης “Ιωάννης ο ∆αµασκηνός”». Η εκδήλωση, ένα αφιέρωµα στους µεγάλους δασκάλους της βυζαντινής µουσικής, διοργανώνεται µε αφορµή τη συµπλήρωση 116 χρόνων από το έτος ίδρυσης (1903) και 101 χρόνων από το έτος έγκρισης του καταστατικού (1918) ενός από τους ιστορικότερους εν ενεργεία εκκλησιαστικούς µουσικούς συλλόγους.

Το Σωµατείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε µε σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησιαστικής µουσικής, ευρύτερα γνωστής ως βυζαντινής µουσικής. Στα ιδρυτικά του µέλη συγκαταλέγονται σπουδαίοι πρωτοψάλτες και µουσικοδιδάσκαλοι, από την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγµατοποιείται προς τιµήν των ιδρυτών και των µελών του Σωµατείου, πέντε χοροί ψαλτών θα ερµηνεύσουν αντιπροσωπευτικά µαθήµατα των δασκάλων της Θεσσαλονίκης.
Για το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Ιούδας ο προδότης και δόλιος….»

Ο Ιούδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έγινε ποτέ το κατεξοχήν προειδοποιητικό παράδειγμα για το ολέθριο τέλος του μεγαλύτερου αμαρτωλού και εγκληματία της ιστορίας, όπως … [...]