Εκδήλωση Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Την καθιερωμένη εκδήλωση του Ιανουαρίου τέλεσε και φέτος το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Limneon, 700 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του Φιλοπτώχου Ταμείου και να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα του έτους 2019.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρόντες, παρουσίασε το έργο της τοπικής Εκκλησίας στον τομέα της φιλανθρωπίας και εν συνεχεία καλωσόρισε τους Αρχιερείς, τον Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο.
Την Βασιλόπιτα έκοψε ο Μητροπολίτης Θηβών, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και δύναμη στο έργο όλων.
Τέλος, ο κεντρικός ομιλητής, Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, με γλαφυρότητα, μέσα από μια σειρά διαφανειών που περιείχαν σπάνια ντοκουμέντα, παρουσίασε τη ζωή του Αγίου Λουκά του ιατρού και καθήλωσε τους παρισταμένους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Δος αίμα και λάβε πνεύμα»!

Οι υπηρεσίες της σύγχρονης ψυχολογίας στην βελτίωση των όρων της ζωής του ανθρώπου είναι ασφαλώς όχι απλώς αξιόλογες αλλά και επαινετές. Η ευρεία διάδοση των ψυχολογικών … [...]

Χελώνα και αετός

Κάποτε μια χελώνα περπατώντας αργά μέσα στο δάσος, αγκομαχώντας, μουρμούριζε την άτυχη μοίρα της: «Αργά κι αργά και πάλι αργά να σέρνομαι σχεδόν στο χώμα, ενώ άλλα ζώα … [...]