Εκδήλωση του 1ου Συντάγματος Πεζικού ''Σαγγάριος'' (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ Νίκος Κωνσταντινίδης

Παρουσία της εκκλησιαστικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου Φλώρινας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, εκδήλωση του 1ου Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ» με θέμα : “ Η συμβολή της περιοχής Φλώρινας – Αμυνταίου από το 1912 έως το 1940”.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε με χαιρετισμό ο απερχόμενος Δκτης του 1ου Συντάγματος Πεζικού Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Καρατζάς, ενώ ακολούθησε η διάλεξη του κ. Ηλία Μογλενίδη, Θεολόγου και Υποψήφιου Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα «Το ατύχημα της V Μεραρχίας Πεζικού κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο».
Στη συνέχεια η Στρατιωτική Φιλαρμονική Μπάντα παρουσίασε μουσικό αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Πολέμους και ακολούθησε η ομιλία του Αντισυνταγματάρχη Πεζικού κ. Ανέστη Ανέστη με θέμα: «Η πολεμική δράση των Συνταγμάτων της Φλώρινας κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο».
Κατόπιν, η Στρατιωτική Μπάντα παιάνισε ακούσματα αφιερωμένα στο έπος του 1940, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, συγχαίροντας παράλληλα τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το πέρας της εκδήλωσης ο Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Καρατζάς απένειμε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού στον κ. Ηλία Μογλενίδη για την προσφορά του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μία Ιεραρχία σκέτη σαπουνόπερα!

Η ψυχή μου πήγε στην κούλουρη. Έχω και χοληστερίνη, έχω και πίεση, έχω και ζάχαρο, τέτοιες ανατροπές δεν αντέχω σαν τις σημερινές. Κοιμήθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι με … [...]