Εκμάθηση παραγωγής Προσφόρου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019 αμέσως μετά από την τέλεση του Παρακλητικού κανόνος στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με θέμα την εκμάθηση της παρασκευής προσφόρου,η οποία έγινε με την ευλογία, την προτροπή και την υπόδειξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου και τη διοργάνωση του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. π. Προκοπίου.
Ο π. Προκόπιος ευχαρίστησε όλες τις κυρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ιδιαιτέρως αυτές που ανέλαβαν να παρουσιάσουν όλη την διαδικασία παρασκευής ενός προσφόρου καταθέτοντας στις νεότερες τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα της εκκλησιαστικής παράδοσης και προωθώντας με τον τρόπο αυτό την πνευματική κίνηση και ζωντάνια της ενορίας.
Σαν επιστέγασμα της όλης διαδικασίας ο π. Προκόπιος παρουσίασε τον τρόπο προετοιμασίας της Προσκομιδής, δείχνοντας το πως κόβεται το πρόσφορο και πως τοποθετείτε στο Άγιο Δισκάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12530 – Οσιομάρτυρες 26 Ζωγραφίτες (†1279)

Αγιορείτες ΆγιοιΜνήμη 22 ΣεπτεμβρίουΆγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες: Άγιος Θωμάς Ηγούμενος, Άγιος Βαρσανούφιος, Άγιος Κύριλλος, Άγιος Μιχαίος, Άγιος Σίμων, Άγιος … [...]