ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το Ουκρανικό

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στην Ιερά Μονή Πετράκη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημέρωσε τα Μέλη της ΔΙΣ για την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αμέσως μετά συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εισηγήσεων των Ειδικών Επιτροπών για το Ουκρανικό ζήτημα, παρουσία των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι με το θέμα της αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Σύμφωνα όμως με την ημερησία διάταξη της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, το ζήτημα του Ουκρανικού δεν συμπεριλαμβάνεται όπως είχε αποκαλύψει η Romfea.gr από τις 9 Ιουλίου (δείτε εδώ).
Γι΄ ακόμη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος απέδειξε ότι σέβεται το Συνοδικό σύστημα, σκεπτόμενος ότι ένα τέτοιο θέμα θέλει την απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας, και αποφάσισε να το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]