Εκτός Ημερησίας Διατάξεως της Ιεραρχίας το Ουκρανικό

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Από 8 εως 11 Οκτωβρίου 2019 θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην Ημερήσια Διάταξη της Ιεραρχίας, δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με θέμα: “Το φαινόμενο της υπογεννητικότητας ως μείζον Εθνικό πρόβλημα”.
Επίσης ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: Η γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων και τα δημιουργηθέντα εξ΄αυτής: εργασιακό πρόβλημα (ανεργία νέων), αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, άμβλυνση των ηθών, μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια”.
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας”.
Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης”.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τελευταία ημέρα των εργασιών της Ιεραρχίας, όπου οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι θα γίνει πλήρωση κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.
(ώρα δημοσιεύσης: 01.20)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]