Ελευθερουπόλεως: ''Να σταθούμε όλοι ενώπιον του Αγίου Γεωργίου με ευγνωμοσύνη'' (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Ιωάννινα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ο οποίος αναφέρε ότι τόσο ο λαός των Ιωαννίνων αλλά και όλοι οι Έλληνες, πρέπει να σταθούν ενώπιον του Αγίου με ευγνωμοσύνη.
“Η θυσία του Αγίου Γεωργίου δεν είχε μόνο θρησκευτική σημασία αλλά και εθνική, διότι ο Άγιος δεν αγωνίστηκε μόνο για του Χριστού την πίστη αλλά και δια της πατρίδος” ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Όχι μονάχα η Εκκλησία αλλά και η Πολιτεία πρέπει να κλείνει τα γόνατα μπροστά στον Άγιο Γεώργιο και να του πει: αν δεν ήσουν Άγιε Γεώργιε, αν δεν ήσασταν όλοι οι νεομάρτυρες να θυσιαστείτε για την πίστη και την πατρίδα μας, δεν ξέρουμε σε ποιά κατάσταση θα ήμασταν σήμερα.”
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο, τους Άρχοντες του τόπου και τον πιστό λαό του Θεού που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους τον Άγιο Γεώργιο.
Τέλος ο κ. Μάξιμος ανέφερε ότι πρέπει να αγαπούμε την πατρίδα μας, προτρέποντας το εκκλησίασμα να ψάλλουν όλοι μαζί στεντορεία φωνή τη Υπερμάχω.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
{youtube}UE4rKCFc8Hw{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]