«Εμπλοκή» με την τελετή του Αγίου Φωτός

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εντελώς ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με την υποδοχή του Αγίου Φωτός.
Μια παράδοση πολλών ετών, να γίνεται η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τις επίσημες πολιτικές και θρησκευτικές αρχές στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, θέλουν να «σπάσουν» σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.
Για πρώτη φορά το αεροσκάφος που θα αποσταλεί από την πολιτεία για την παραλαβή του Αγίου Φωτός αναχωρεί και επιστρέφει στην Ελευσίνα.
«Είναι άνωθεν εντολές» διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ο οποίος παραδοσιακά κάθε χρόνο υποδέχεται στην «επαρχία» του στα Σπάτα το Άγιο Φως.
Τα ερωτήματα είναι πολλά: ποιος επιχειρεί να «υποβαθμίσει» τη σημασία του Αγίου Φωτός και να κόψει μια παράδοση υποδοχής πολλών ετών; Ποιος έδωσε τις άνωθεν εντολές;
Επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και επέστρεψε στην επαρχία του όπου τέλεσε την θεία λειτουργία.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, αναμένεται στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]