Ενδιαφέρον για τα παιδιά με Ειδικές Ικανότητες από την Εκκλησία της Αλβανίας

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Αλβανία, μεταξύ όλων των άλλων, που δεν ήταν και λίγα, καθώς ανέλαβε να ανασυστήσει και να αναστήσει εκ των ερειπίων μια Ορθόδοξη Εκκλησία, αγκάλιασε τα παιδιά.
Νοιάζεται γι’ αυτά, ως πνευματικός πατέρας τους, και ίδρυσε εκπαιδευτήρια, που ξεκινούν από την προσχολική αγωγή και καταλήγουν στην πανεπιστημιακή παιδεία.
Στο πνεύμα αυτό, ενδιαφέρεται με μεγάλη ευαισθησία και για τα παιδιά με Ειδικές Ικανότητες, τα οποία στηρίζει και βοηθά ποικιλοτρόπως, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.
Εννοείται ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται μια εξειδικευμένη ενασχόληση, προκειμένου να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους.
Εξήντα εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης», που διατηρεί και λειτουργεί η Εκκλησία της Αλβανίας, συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα, σε επιμορφωτικό συνέδριο, με κεντρικό θέμα: Διδασκαλία για παιδιά με Ειδικές Ικανότητες.
Μάλιστα διαβάστηκε ένας μέρος της εισήγησης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, στο πρώτο ετήσιο συμπόσιο για τους εκπαιδευτικούς, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, όπου, μεταξύ άλλων, είπε: «Είχαμε την υποχρέωση για την καλύτερη δυνατή προσφορά προς τη νέα γενιά».
Στο συνέδριο, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Πνοής Αγάπης, το Πανεπιστήμιο «Λόγος» και το Κέντρο «Βήμα με Βήμα», δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες, παιδαγωγικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, για τα παιδιά με Ειδικές Ικανότητες, ενώ προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό.
Στόχος η ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, η βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, η δυνατότητα ένταξης και συμβίωσης με το κοινωνικό σύνολο, η αποδοχή τους από τους άλλους και η ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη.
Όταν, λοιπόν, η ψυχή δίνει αγάπη, μεγαλώνει σε βάθος και υψώνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και της ανθρωπότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ