Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Χουσίου Ιγνάτιος (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η ενθρόνιση του Επισκόπου Χουσίου κ. Ιγνατίου στον Καθεδρικό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Χούσι.
Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης και συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας αναφέρθηκε στην αποστολή του Επισκόπου, ενώ προέτρεψε τον Επίσκοπο Ιγνάτιο να είναι κοντά στους κληρικούς και τους πιστούς της επαρχίας του.
Στον ενθρονηστήριο λόγο του ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την εκλογή και αναφέρθηκε στους στόχους του στα νέα του καθήκοντα.
”Είμαι συγκλονισμένος που η Ιερά Σύνοδος με εξέλεξε να ποιμάνω μία από τις παλαιότερες Επισκοπές της Εκκλησίας μας, την οποία σκοπεύω να ποιμάνω με την βοήθεια του Θεού, με ταπείνωση, αγάπη και φροντίδα για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη”.
”Γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλώ να με δεχθείτε ως κάποιον ο οποίος θα σας υπηρετήσει με αγάπη και κατανόηση, ως κάποιον που δεν θα σας αγαπήσει για τον έπαινό σας, αλλά ως κάποιον που θέλει να σταυρωθεί για εσάς” υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος.
Τέλος ο Επίσκοπος Χουσίου τόνισε ότι θα υποστηρίξει την φυσική οικογένεια όπως μας την παρέδωσε ο Θεός, η οποία δημιουργείται από έναν πατέρα, μία μητέρα και τα παιδιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πάσης αρετής καταγώγιον γέγονεν!

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη Τρία χρόνια ἔχουν περάσει ἀπό τήν ὑπερφυῆ γέννησή Της, μία ἀκόμη ἀπόδειξη ὅτι τά ἀδύνατα … [...]