Ενθρονίστηκε ο Ουκρανίας Επιφάνιος (BINTEO)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η Ενθρόνιση του Επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου (Ντουμένκο)
Η ενθρόνιση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, παορυσία
Τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου ενθρόνισε ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Μητροπολίτης Μακάριος, πρώην Επικεφαλής της λεγόμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της Ενθρονίσεως, είχε τοποθετηθεί ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας που εκχώρησε του Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στην Ενθρόνιση συμμετείχε επίσης ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως, ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλεξιος, ο Έξαρχος του Πατριαρχείου στο Κιέβο, π. Μιχαήλ Ανισένκο καθώς και ο π. Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτιμος “Πατριάρχης” Κιέβου Φιλάρετος δεν συμμετείχε στην ενθρόνιση, διότι εισήχθη στο Νοσοκομείο με αυξημένη αρτηριακή πίεση και οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να λάβει εξητήριο.
{youtube}Bu9tcgQmK74{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]