Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Καρακαλά

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου 2019, εορτή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης , μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Χριστονύμφη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, η οποία εξελέγη από την αδελφότητα την 7η Φεβρουαρίου 2019.
H ηγουμένη μοναχή Χριστονύμφη ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τον μέγα προστάτη της μονής Άγιο Δημήτριο, τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη μονή, τις αδελφές της μονής.
Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα.
Ιδιαιτέρως τόνισε το μεγάλο έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια η μακαριστή ηγουμένη Ακακία καθώς κι η μακαριστή μοναχή Παταπία.
Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.
Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.
{youtube}YPn1UmLqzC4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]