Εξάμηνο μνημόσυνο Μητροπολίτη Σικάγου κυρού Ιακώβου

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Εξάμηνο μνημόσυνο τελέσθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Σικάγου για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο.
Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Επίσκοπος Μωκησού κ. Δημήτριος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου, συνεπικουρούμενος από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού π. Σταμάτη Σφήκα.
Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος εξεδήμησε σε ηλικία 89 ετών, το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγου, όπου νοσηλευόταν.
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του τελέστηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο, στην οποία προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, συμπαριστάμενος από ιεράρχες και πλειάδα ιερέων.
Προηγήθηκε Ορθρος και η Θεία Λειτουργία. Την προηγουμένη το εσπέρας, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 7:00 μ.μ., στον ίδιο ναό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο.
Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Σικάγου ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος έως της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σικάγου. Η εκλογή ως γνωστόν έχει παρουσιάσει εμπλοκή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]