«Εξ όλης μου της καρδίας»

Του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ στην Romfea.gr

«Εις λόγον δόσεως και λήψεως … εν ευχαριστία»
Ο μήνας Οκτώβριος είναι ένας καθοριστικός μήνας για το παλαίφατο Πατριαρχείο μας. Το Πατριαρχείο της μαρτυρίας και του μαρτυρίου – σε χρόνους έσχατους και αποκαλυπτικούς.
Το 2004 τον Οκτώβριο τη διακυβέρνηση του Αλεξανδρινού σκάφους αναλαμβάνει ο Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β.
Απ’ εκείνης της ημέρας ο θρόνος λαμπρύνεται με ηγέτη πνευματικό «όσιο άκακο κεχωρισμένο των γηίνων και υψηλότερον ταις αρεταίς εν αγάπη και θυσίαις».
Ο δικός μου λόγος είναι ο έσχατος και ο ελάχιστα ισχυρός, για να περιγράψει τον πνευματικό Πατέρα, εκατομμυρίων ανά την Αφρική χριστιανών.
Να περιγράψει Αυτόν που επί 13 συνολικά χρόνια έχει σημειώσει μια μεγάλη τροχιά πνευματικού ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας «ζωής και σωτηρίας» στους πεινώντας και πεφορτισμένους αδελφούς του Χριστού μέσα στο Αφρικανικό σώμα.
Δεν περνάει χρόνος που ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος να μη κάνει μια ή και περισσότερες περιοδείες στα στήθη της Αφρικανικής γης για να δώσει χαρά, ελπίδα, δύναμη προοπτικής, σ’ αυτούς που επιποθούν τον Χριστό να έχουν εν τη ζωή αυτών.
Διάδοχος μεγάλων και Αγίων Πατριαρχών ο Κρης την καταγωγή Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β’ είναι διαρκώς «προσφέρον και προσφερόμενος»• «ταις χρείαις» των Ιεραποστολικών αναγκών και του Ιεραποστολικού μέλλοντος, ενός Πατριαρχείου που η Αποστολή είναι στη φύση του και η καρδιά του χτυπά στους κτύπους έργου μεγάλου και ιερού, που πολλές φορές εις «μαρτύριον» μεταποιείται – αλλ’ η Ανάστασις πάντοτε αγγίζει!…
Ο «ανεφοδιασμός» του Πατριαρχείου με νέους και δυνατούς «εν έργω και λόγω» κληρικούς είναι πάντοτε το μέλημα του Πατριάρχου που νύκτα και ημέρα υπέρ της Ιεραποστολής προσεύχεται μετά δακρύων και εκδαπανάται με νουθεσία και διδαχή.
Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα δεχθήτε παρακαλώ τον δημόσιο τούτο λόγο ως ελάχιστο αντίδωρον ευγνωμοσύνης από εμέ τον ελάχιστο που αγωνίζεται να τιμά αυτό που παρέλαβε από τα τίμια Πατριαρχικά Σας χέρια.
Ζείτε και Μακροημερεύετε Μακαριώτατε της εις ενιαυτούς πολλών δεκαετιών εις δόξαν «της εκκλησίας όλης» και του ενδόξου Αλεξανδρινού θρόνου, ως ενθρονιζόμενος δια παντός στις καρδιές των Αφρικανών αδελφών μας, των εκζητούντων τον Κύριο. Αυτών που ζουν τόσο άγια και τόσο καθαρά μέσα σε κλίμα πρωτοχριστιανικό.
«Κύριε τον Πατέρα και Πατριάρχη των καρδιών ημών, φύλαττε είς Πολλά Έτη, πορευόμενον και ορθοτομούντα τον Λόγον της Σης αληθείας. Ο γαρ λαός Σου και η Εκκλησία Σου ικετεύουν, παρακαλούν και ΄δέονται!…»
Προσκυνητώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]