Εορτές στο Λουίλου και στο Λουμπουμπάσι στην Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο εόρτασε η ενορία του Αγίου Δημητρίου Τσιαμουντέντε, όπου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος, χοροστάτησε και συλλειτούργησε με τους ιερείς της περιοχής Λουίλου, οι δε χριστιανοί από μόνοι τους φρόντισαν για τον ευτρεπισμό του Ναού, την αρτοκλασία για όλους τους πιστούς, και για την καθιερωμένη τράπεζα στους λειτουργούς της ημέρας, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τρεις αναγνώστες και τους παρότρυνε όχι μόνο να μείνουν πιστοί στην Εκκλησία, αλλά να προκόβουν στην αρετή και εν Χριστώ ζωή.
Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη από βραδύς στο Λουμπουμπάσι και λειτούργησε στον ελληνικό Ναό, οι δε πάροικοι σύσσωμοι προσήλθαν από πρωί-πρωί στην θεία Λειτουργία και κατόπιν έγινε η καθιερωμένη δοξολογία για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».
Ακολούθησε στην Ελληνική Κοινότητα λαμπρή μαθητική εκδήλωσις όλων των μαθητών και στο τέλος οι μαθητές χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιασκούς χορούς.
Το ενθουσιαστικό στοιχείο το οποίο κυριαρχούσε σόλους ήταν έκδηλο και ζωντανό, ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων των παροίκων.
Ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Γ. Ψαρωμάτης αναζωπύρωνε κάθε τόσο τον ενθουσιασμό των μαθητών και παροίκων και ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άφρων πλουσιος

1. Σας είπα και άλλοτε, αδελφοί μου χριστιανοί, ότι η Εκκλησία μας σαν φιλεύσπλαγχνος μητέρα που είναι, αυτήν την χειμερινή περίοδο, που από παλαιά οι συνθήκες της ζωής … [...]

Η ολέθρια αφροσύνη (Λουκ. ιβ΄ 16-21)

«Κάποιος από το πλήθος είπε στον Ιησού: «Διδάσκαλε, πες στον αδερφό μου να μοιράσουμε την κληρονομιά μας». Κι ο Ιησούς του απάντησε: «’Ανθρωπέ μου, εγώ δεν είμαι … [...]