Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στη Σκιάθο (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατά το Κολλυβάδικο εκκλησιαστικό τυπικό της Σκιάθου τιμήθηκε η Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, αφού η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου κατέχει στην αγκαλιά της την ιδιαίτερη ευλογία, το ευωδιάζων ιερό λείψανο, την ιερά Κνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου με ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αφού είναι δωρεά προς την ιερά μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου από τον Ναύαρχο Κουντουριώτη για την πλούσια προσφορά της Μονής στα επαναστατικά κινήματα της απελευθέρωσης του 1821.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών προς τιμήν του Αγίου τελέστηκε με τη συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών όπου συμμετείχαν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας.
Πατέρες της μονής πλαισίωσαν τις ιερές ακολουθίες, του μικρού αποδείπνου, του πανηγυρικού εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας.
Στο τέλος με την επιμέλεια και ευλογία του Ηγουμένου π. Ιωσήφ Κατσούρα παρατέθηκε εόρτιο κέρασμα προς τιμήν του Αγίου, αλλά και για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ