Εορτή Γραμμάτων και Απονομές Βραβείων Πανελληνίου Διαγωνισμού ''Ε' Ευγενείων'' στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε εορταστικό κλίμα χαράς και ευφροσύνης και στο πλαίσιο του θεσμού «Ε’ Ευγένεια 2020» πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, η καθιερωμένη Εορτή των Γραμμάτων, την 30ή Ιανουαρίου στην Καλαμαριά.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κεντρική Αίθουσα Θεάτρου του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε Σκηνική Παράσταση- Συναυλία Μουσικής και Λόγου που συνέθεσε και παρουσίασε ειδικά για την εκδήλωση ο προσκεκλημένος Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Κουντουράς (Παθολόγος- Γαστρεντερολόγος) μαζί με ένα επιτελείο εκλεκτών μουσικών συνεργατών και χορωδών από το καλλιτεχνικό σχήμα “Ο Άγιος Μάρτυς Νέστωρ”.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, π. Ιουστίνος, ανασύροντας και προβάλλοντας όμορφες στιγμές και πρόσωπα από το ιστορικό καλλιτεχνικό σχήμα, γνωστό στο ευρύ κοινό ως “Νέστορες”, που συγκροτήθηκε από τον ελλογιμώτατο Καθηγητή, ευχαρίστησε εγκάρδια για την ολόθερμη συμμετοχή και παρουσία τον κ. Κουντουρά, τον διακεκριμένο και πολυαγαπητό ιατρό με τα μοναδικά τραγούδια που εντυπωσιάζουν και συγκινούν την ψυχή.
Με ιδιαίτερη τιμή ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική συμμετοχή και παρουσία του πατρός Λεωνίδα Αμοργιανού από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Καλλιτεχνική Επιτροπή των “Ευγενείων 2020” ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Έκφρασης και Δημιουργίας με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Ακολούθησε η Επίσημη Τελετή βράβευσης. Μαθητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να παραλάβουν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, τα Βραβεία, τους Επαίνους αλλά και χρηματικά έπαθλα ύψους 1200 ευρώ που απονεμήθηκαν στις τέσσερις κατηγορίες Ζωγραφικής, Ποίησης-Λογοτεχνίας, Σύνθεσης υμνολογικού κειμένου και Δημιουργίας ψηφιακού βίντεο.
Επιπρόσθετα, έγινε απονομή τριών υποτροφιών, ένας νέος Θεσμός των “Ευγενείων”, για σπουδές στην αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθησε εορταστική δεξίωση στην Αίθουσα “Ελαία Κατάκαρπος” του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς.
Όλα τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν σε ψηφιακό αποθετήριο στον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]