Εορτή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Οι ιερές ακολουθίες στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης επί τη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου ολοκληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προεξήρχε αντίστοιχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος ως προσκεκλημένος του επιχωρίου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και συλλειτούργησε.
Ιερείς της Μητροπόλεως δορυφόρησαν το Ιερό Θυσιαστήριο, ενώ το πυκνό εκκλησίασμα έδειξε για μια ακόμη φορά την ευλάβειά του προς το πρόσωπο της Παναγίας.
Το ιερό κήρυγμα διηκόνησε ο Μητροπολίτης Καστορίας ο οποίος ανέλυσε τη φράση του Δοξαστικού της ακολουθίας : “Χαίροις χρυσόπλοκε σφενδόνη, της Θυγατρός του Δαβίδ, δι’ ης τόν νοητόν τροπούμεθα Γολιάθ” και ανέλυσε πώς, όπως ο Δαβίδ δια της σφενδόνης νίκησε τον Γολιάθ, έτσι και η Παναγία δια της πνευματικής σφενδόνης νικά τον νοητό Γολιάθ, που είναι ο αντικείμενος εχθρός. Προέτρεψε δε τους πιστούς να έχουν την Παναγία ως μόνιμη επίκληση στα χείλη τους για να τους προστατεύει από τις επιθέσεις του διαβόλου.
Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης διάβασε την ευχή των κολλύβων που είχαν ετοιμαστεί προς τιμήν της Παναγίας και ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο και την Γερόντισσα Ευφημία για την ευγενή πρόσκληση, ευχήθηκε σε όλους να έχουν την Παναγία πάντοτε στη ζωή τους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]