Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο Τσαλικάκι Μαλεβιζίου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο Τσαλικάκι Μαλεβιζίου.
Χιλιάδες προσκυνητών από όλη την Μεγαλόνησο προσέρχονται από την Κυριακή για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας καθώς επίσης και τα χαριτόβρυτα λείψανα τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.
Την Δευτέρα το απόγευμα τελέστηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιου Βερνιδάκη.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Μετά το περάς της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας της Αγίας την όποια κρατούσαν οι εκπρόσωποι του Ομίλου Επίλεκτων Κρητών.
Μετά από αίτηση του προϊστάμενου του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ Ξυλούρη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ετέλεσε την χειροθεσία σε αναγνώστες δύο νέων παιδιών τον κ. Νικόλαο Άσπρη και κ. Δημήτριο Ρεπανά οι οποία διακονούν το αναλόγιο με ζήλο και αγάπη.
Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ στης νέες αίθουσες του Ιερού Ναού οι οποίες κτίστηκαν από δωρεές των κατοίκων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία.
Ευχόμαστε η Χάρις της Αγίας Μαρίνας να είναι σε όλο τον κόσμο ο οποίος την επικαλείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]